Afgelopen vrijdag hadden wij een leuk uitje. Na al zijn verhalen over Wijn van de Kaap, Zuid-Afrika en na een aantal wijnen geproefd te hebben, werd onder Rick zijn collega's het idee geopperd om een proefavondje te organiseren. Een van zijn collega's was wel bereid te koken, wij hoefden alleen de wijnen te regelen. Nou, dat kunnen wij natuurlijk wel.
De gerechten werden bereid, de wijntjes werden geopend en goede gesprekken volgende waarbij de avond voorbij vloog. Kortom, de proefavond was een succes. Nu delen we deze formule voor succes graag met jullie, want wie zijn geluk deelt, is een rijk mens. Onderstaand vindt je de combinatie van gerechten met wijnen. We spreken uit ervaring wanneer we zeggen dat elke combinatie een gouden is! Succes en geniet er van!
--------------------
Eerste gang
Borrelhapjes
vleeswaren, olijven, tapenade en brood
Haute Cabriere Chardonnay Pinot Noir
--------------------
Tweede gang
Gerookte zalm met Japanse mayonaise en Japanse pittige kruiden en avocado besprenkelt met citroen
--------------------
Derde gang
Courgette soup met gorgonzola
Bosman De Bos Merlot
--------------------
Vierde gang
Pasta met zelfgemaakte tomatensaus en Italiaanse gehaktballetjes van basilicum, peterselie, parmezaanse kaas, knofllok en pijnboompitjes
of (voor de vegetariërs)
Verse pasta met thijmpesto met walnoten en parmezaanse kaas
Hamilton Russel Southern Right Pinotage
--------------------
Nagerecht
Huisgemaakte tiramisu