• Dé specialist voor Italiaanse wijnen
  • Binnen 2 dagen bezorgd

Tien generaties van wijnmakers

ItaliëMilo, Italië

Het wijnhuis Barone di Villagrande kent een lange geschiedenis, die minstens tien generaties terug gaat. In de 18de eeuw ontving Don Carmelo Nicolosi de titel Barone di Villagrande van de Romeinse keizer Charles de VI. Met deze titel werd hem het land geschonken wat op dit moment nog steeds de landerijen zijn van dit wijnhuis. Don Carmelo maakt een begin met het restaureren van de wijngaarden voor de productie van wijn.

In de 19de eeuw ronde Paolo Nicolosi de bouw van de wijnkelders af en introduceerde een nieuwe methode van het maken van wijn. Vooral de splitsing van rode en witte druiven in het productieproces was vernieuwend voor de regio. Tot dat moment werd in de regio van de Etna witte en rode druiven gecombineerd tot een wijn. Etna Bianco Superior is daarmee ontstaan op de Barone di Villagrande.

Tegenwoordig wordt Villagrande geleid door Marco en Barbara Nicolosi. Het belang van de natuur wordt door hen als groot goed gezien. Iets waar met aandacht en bewustzijn mee dient om te worden gaan, om een duurzame wijze van het maken van wijnen te kunnen borgen. In de wijnen van Barone di Villagrande proef je de vele generaties aan ervaring, het land en hun trots op Italië.